Ontdek In Het Volkspark

Want wat ritselt daar toch allemaal tussen de blaadjes?

Artiesten

De eerste editie van In het Volkspark trapten we groots af met een flink aantal Nederlandse topacts. Een succes, dat blijkt wel uit de foto’s. In 2023 doen we dat nog eens dunnetjes over met een gloednieuwe line-up.

Zie hier de line-up van 2023!

De locatie

In het hart van Enschede, op loopafstand van het station, ligt het Volkspark. Een stadspark dat uit 1872 stamt en daarmee het meest historische park van Nederland is. Een prachtige plek met bos, waterpartijen, fonteinen en uitgestrekte grasvelden. Dat wordt dwalen tussen de bomen, van podium naar podium, rollebollen op het zachte gras en pootjebaden op de waterkant!

Voor iedereen

De naam In Het Volkspark zegt het al: dit is een plek voor iedereen. Voor jong en oud, voor popfans en feestbeesten, voor lekkerbekken en fijnproevers, voor stuiterballen en dagdromers en voor nog veel meer. Samen een fantastisch festivalpubliek!

Twentse bodem - Geschiedenis

Het Volkspark is opgericht in 1872 door de grote textielbaron Hendrik Jan van Heek. In die tijd werkten veel Enschedeërs in textielfabrieken. Van Heek wilde een park aanleggen waar de arbeiders in hun vrije tijd konden verblijven met hun gezin. Een park met veel groen, wandelpaden, grasvelden en mogelijkheden voor sport en spel. Geen mooie privétuin, maar echt een ‘tuin’ voor het volk.
Foto’s: Stadsarchief Enschede.