inhetvolkspark.nl

Ontdek In Het Volkspark

Want wat ritselt daar toch allemaal tussen de blaadjes?

Artiesten

De eerste twee edities van In het Volkspark trapten we groots af met een flink aantal Nederlandse topacts. Een succes, dat blijkt wel uit de foto’s. De energie was geweldig bij alle optredens en er was een fantastische sfeer op het terrein!

Op zaterdag 13 juli 2024 zijn we weer terug, zet het groots in je agenda! Bekijk hier de volledige line-up.

Een en al gezelligheid

Een festivaldag vol gezelligheid, de lekkerste hapjes & drankjes en natuurlijk de beste (pop)artiesten. Kortom, alleen maar genieten van al het moois! Ben jij er volgend jaar ook bij met je vrienden?

De locatie

In het hart van Enschede, op loopafstand van het station, ligt het Volkspark. Een stadspark dat uit 1872 stamt en daarmee het meest historische park van Nederland is. Een prachtige plek met bos, waterpartijen, fonteinen en uitgestrekte grasvelden. Dat wordt dwalen tussen de bomen, van podium naar podium, rollebollen op het zachte gras en pootjebaden op de waterkant!

Het Foodplein

Een festival is geen festival zonder heerlijk eten en drinken. Daarom rollen we de lekkerste foodtrucks, speciaalbieren en wijnen het Volkspark op. Onder een groen bladerdak serveren we vlees, vis, vega(n), gezond, snacks… aan alle fijnproevers is gedacht.

Voor iedereen

De naam In Het Volkspark zegt het al: dit is een plek voor iedereen. Voor jong en oud, voor popfans en feestbeesten, voor lekkerbekken en fijnproevers, voor stuiterballen en dagdromers en voor nog veel meer. Samen een fantastisch festivalpubliek!

Twentse bodem - Geschiedenis

Het Volkspark is opgericht in 1872 door de grote textielbaron Hendrik Jan van Heek. In die tijd werkten veel Enschedeërs in textielfabrieken. Van Heek wilde een park aanleggen waar de arbeiders in hun vrije tijd konden verblijven met hun gezin. Een park met veel groen, wandelpaden, grasvelden en mogelijkheden voor sport en spel. Geen mooie privétuin, maar echt een ‘tuin’ voor het volk.
Foto’s: Stadsarchief Enschede.