Ontdek In Het Volkspark

Want wat ritselt daar toch allemaal tussen de blaadjes?

Artiesten

We trappen de eerste editie In het Volkspark groots af met een flink aantal Nederlandse topacts. Van Chef’Special en Bløf tot Donnie en Suzan & Freek. Kom maar op met die stevige rocksounds, sexy dansjes en feestelijke meezingers. Met deze artiesten heb je 24/7 de zomer in je bol.

De locatie

In het hart van Enschede, op loopafstand van het station, ligt het Volkspark. Een stadspark dat uit 1872 stamt en daarmee het meest historische park van Nederland is. Een prachtige plek met bos, waterpartijen, fonteinen en uitgestrekte grasvelden. Dat wordt dwalen tussen de bomen, van podium naar podium, rollebollen op het zachte gras en pootjebaden op de waterkant!

Twentse bodem - Geschiedenis

Het Volkspark is opgericht in 1872 door de grote textielbaron Hendrik Jan van Heek. In die tijd werkten veel Enschedeërs in textielfabrieken. Van Heek wilde een park aanleggen waar de arbeiders in hun vrije tijd konden verblijven met hun gezin. Een park met veel groen, wandelpaden, grasvelden en mogelijkheden voor sport en spel. Geen mooie privétuin, maar echt een ‘tuin’ voor het volk.
Foto’s: Stadsarchief Enschede.