FAQ

Hier vind je alles wat je wil en moet weten over In Het Volkspark! Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons dan een berichtje via onze contactpagina!

Hoe en wat?

FAQ

Festivalkaarten

Jouw toegang tot In Het Volkspark

Hoe zet ik mijn Festivalkaart op naam?

Je gekochte Festivalkaarten moeten eerst op naam gezet worden voordat je ze ontvangt. Hoe dit werkt? Lees snel verder!

Hoe kun je je kaarten personaliseren?

 • Klik onderaan de bevestigingsmail van je bestelling op de oranje button “ORDERSTATUS”
 • Je komt nu op de pagina van je bestelling
 • Kies voor “Personaliseren”

Je hebt nu twee opties:

 • Kies voor “Claimen” als je een kaartje op je eigen naam wilt zetten
 • Kies voor “Verzenden” als je een kaartje op naam van een vriend(in) wilt zetten
 • Automatisch wordt het eerste ongepersonaliseerde kaartje geselecteerd
 • Vul het e-mailadres in van degene die het kaartje krijgt
 • Volg de verdere instructies
Kan ik mijn gepersonaliseerde Festivalkaart nog wel verkopen of wijzigen?

Geen probleem. Je hebt nog alle tijd om iemand anders voor je kaartje te zoeken. De einddatum van de personalisatie is uiterlijk 9 juli 2022.
Voor reeds gepersonaliseerde kaarten kun je een naamswijziging doorvoeren.

Hoe werkt dit?

 • Klik onderaan de bevestigingsmail van je bestelling op de oranje button “ORDERSTATUS”
 • Je komt nu op de pagina van je bestelling
 • Kies voor “Naamswijziging” (2x)
 • Selecteer het kaartje waar je een naamswijziging wilt doorvoeren
 • Volg de verdere instructies
 • Aan het einde van het proces kun je het mailadres invoeren van degene op wiens naam het ticket moet komen

Houd er rekening mee dat voor het aanpassen €2,50 per kaartje in rekening wordt gebracht.

Ik heb een Festivalkaart gekocht maar heb deze niet ontvangen óf ik kan deze nergens meer terugvinden. Wat nu?

Gebruik deze pagina om je Festivalkaart opnieuw toegestuurd te krijgen.

Kom je er niet uit? Geen probleem! Bezoek het Help Center van Paylogic Customer Service.

Is er een mindervalidenpodium aanwezig?

Ja, deze is aanwezig. Het mindervalidenpodium staat bij het hoofdpodium en biedt een goed zicht op het hoofdpodium.

Om van dit platform gebruik te mogen maken dien je een kaart voor het mindervalidenpodium aan te schaffen; dit kan hier. De capaciteit hiervoor is beperkt. Zowel de gebruiker van de rolstoel als zijn/haar begeleider dienen een mindervalidenticket te bestellen.

Verkopen jullie nog Festivalkaarten aan de deur?

Als In Het Volkspark niet uitverkocht is, zullen er nog kaarten aan de deur verkrijgbaar zijn (en ook online). Houd onze Facebookpagina in de gaten voor de laatste updates!

Moet ik de Festivalkaart(en) op A4-formaat en in kleur printen?

Als je je kaartje print, doe dit dan op A4-formaat, anders is de barcode te klein om te scannen. Het is echter níet noodzakelijk om het kaartje in kleur te printen. De barcode is het belangrijkste, dus zorg ervoor dat deze duidelijk zichtbaar is!

Het is ook mogelijk om je kaartje te laten scannen vanaf je mobiele telefoon. Houd er wel rekening mee dat de internetverbinding niet altijd even stabiel is. Wij adviseren je dan ook om je kaartje te downloaden op je telefoon en een screenshot te maken voordat je naar In Het Volkspark gaat, zodat je je digitale Festivalkaart altijd snel bij de hand hebt.

Zorg ook dat de helderheid van je scherm op maximaal staat.

Kunnen Festivalkaarten ook gescand worden vanaf een mobiele telefoon?

Ja, het is mogelijk om kaarten te scannen vanaf een mobiele telefoon.

Houd er wel rekening mee dat de internetverbinding niet altijd even stabiel is. Wij adviseren je dan ook om je kaartje van tevoren te downloaden op je telefoon en een screenshot te maken zodat je je digitale Festivalkaart altijd snel bij de hand hebt.

Zorg ook dat de helderheid van je scherm op maximaal staat.

Is In Het Volkspark uitverkocht?

Nee, zodra In Het Volkspark uitverkocht is zullen we dit melden bij het nieuwsgedeelte op onze website en onze Facebookpagina!

FAQ

Het festival

Alles wat je wil weten over In Het Volkspark

Wat is In Het Volkspark?

Deze zomer staat er iets bijzonders te gebeuren. Tussen de blaadjes en grassprietjes ritselt een gloednieuw popfestival: In Het Volkspark. Een samenwerking tussen de organisator van Freshtival en die van Concert at SEA. Dat wordt een topdag met de grootste bands & dj’s – verdeeld over 3 area’s – in het alleroudste volkspark van Nederland!

Wat zijn de openingstijden?

Zaterdag 9 juli
14:00 uur – 23:00 uur

Hoe oud moet ik zijn?

In Het Volkspark is een festival voor alle leeftijden. Echter, kinderen onder de 14 jaar enkel onder begeleiding. Er zijn geen kinderkaarten beschikbaar!

Is In Het Volkspark toegankelijk voor mindervaliden?

Ja, het is mogelijk om het terrein te betreden met bijvoorbeeld een rolstoel of scootmobiel. Hiervoor is een speciale, bredere ingang die ook is aangegeven.
Het festivalterrein bestaat uit grasveld en enkele verharde delen.

Zijn er mindervaliden toiletten aanwezig?

Ja, bij de EHBO is een toiletvoorziening voor mindervaliden.

Mag ik zonnebrand meenemen?

Ja dit mag, maar alléén als de zonnebrand:

 • smeerbaar is (dus géén spuitflacons);
 • nog in een nieuwe verpakking zit.
Wat mag ik niet meenemen naar In Het Volkspark?

Food & Beverages – Het is niet mogelijk om eten en drinken het festivalterrein op te nemen. Er is voldoende mogelijkheid om te eten en te drinken op het festivalterrein. Vanuit verschillende foodtrucks worden heerlijke hapjes uit alle windstreken, pizzapunten, patat, burgers bereid: aan alles is gedacht!

Vloeistoffen – In verband met veiligheidsredenen is het ook NIET toegestaan om vloeistoffen mee te nemen op het festivalterrein (dus ook geen deodorant, deodorant rollers, haarlak etc.).

Drugs, wapens en andere verboden middelen – Kortom: alles waarmee je jezelf of iemand anders kunt bezeren of letsel toe kunt brengen. Bij de ingang hangt een complete lijst met alles wat verboden is.

Tot hoe laat kan ik het festivalterrein nog op?

Met een geldige Festivalkaart kun je het festivalterrein tot 22:00 uur betreden.

Kan ik het festivalterrein tussendoor verlaten?

Ja, dit is mogelijk, maar zorg dat je dit met de beveiliging bij de entree overlegt vóórdat je het festivalterrein verlaat.

Wanneer wordt het tijdschema bekend gemaakt?

Het tijdschema wordt ongeveer een week voor In Het Volkspark bekendgemaakt. Houd onze Facebookpagina tot die tijd in de gaten voor de laatste updates.

Wanneer wordt de plattegrond bekend gemaakt?

De plattegrond wordt ongeveer een week voor In Het Volkspark bekendgemaakt. Houd onze Facebookpagina tot die tijd in de gaten voor de laatste updates.

Hoe kan ik betalen bij In Het Volkspark?

Op In Het Volkspark betaal je met consumptiemunten die je voor zowel eten als drinken kunt gebruiken. De munten kun je pinnen of contant betalen bij de kassa’s.

Zijn er kluisjes?

Zeker weten! Je kunt een kluisje huren bij de ingang van In Het Volkspark. In deze kluisjes kun je makkelijk en veilig je spullen opbergen. Formaat van een kluisje is: 30 cm breed, 40 cm diep en 24 cm hoog.

Mag ik een selfiestick of GoPro meenemen?

Een selfiestick is toegestaan, net als een GoPro. Maar, zorg er wel voor dat je andere mensen niet tot last bent.
Verras ons en vergeet ons zeker niet te taggen in je mooie creaties (@inhetvolkspark)!

Mag ik professionele fotoapparatuur meenemen?

Het is niet toegestaan om (semi)professionele fotografie- en videoapparatuur (met verwisselbare lenzen) mee het festivalterrein op te nemen. Smartphones en kleine compactcamera’s met een ingebouwde lens zijn wel toegestaan.

Ons mediateam zal de hele dag aanwezig zijn om alles vast te leggen. Deze beelden komen na het event z.s.m. online te staan op onze social media en website.

Wat zijn de huisregels?

Het is belangrijk om de huisregels te lezen voor je het terrein op gaat, dan weet je namelijk precies wat je van andere festivalbezoekers mag verwachten, en zij van jou. Je vindt de huisregels vlak voor de entree. Neem er even de tijd voor, we hebben het zo kort mogelijk gehouden.

Zijn er oordopjes verkrijgbaar?

Ja, bij de kluisjes zijn oordopjes verkrijgbaar. Bescherm je oren tegen gehoorbeschadiging door niet te dicht bij de speakers te staan, je oren tussendoor rust te geven en gehoorbescherming te dragen.

Wat kan ik allemaal eten en drinken?

Uiteraard wordt er veel aandacht besteed aan het eten en drinken. Verschillende foodtrucks bieden een gevarieerd aanbod waarbij je kunt kiezen uit verschillende dranken, cocktails, snacks, maaltijden, ijs en fruit. Het is niet toegestaan om met eigen eten en/of drinken het festivalterrein te betreden.

Ik heb een allergie of intolerantie, wat nu?

Wij proberen een zo breed (en lekker) mogelijk food aanbod neer te zetten. Heb je specifieke eisen of wensen, vraag dan bij de foodtruck van jouw keuze welke gerechten gluten- of lactosevrij zijn, noten bevatten en/of vegetarisch zijn. Eet smakelijk!

Geen alcohol onder de 18

Geen 18? Geen alcohol!
Er wordt streng op toegezien dat er aan jongeren onder de 18 jaar geen alcohol wordt geschonken. Bij twijfel zal door barpersoneel om een geldig legitimatiebewijs worden gevraagd. Bij de kassa’s kunnen bezoekers die 18 jaar of ouder zijn een polsbandje halen waarmee zij kunnen aantonen alcohol te mogen drinken. Het polsbandje wordt alleen verstrekt op vertoon van een geldig legitimatiebewijs.

Zijn er kledingvoorschriften?

In principe kan het ons niet gek genoeg zijn, het enige dat we niet willen is beledigende, racistische, veroordelende kleding/uitingen. Ook is het niet toegestaan om in kleding te komen die je als groep herkenbaar maakt. In Het Volkspark is een laagdrempelig evenement waar iedereen zich op zijn/haar gemak moet kunnen voelen!

Kan ik kolven tijdens In Het Volkspark?

Uiteraard is dit geen probleem, dit kan bij ons in de EHBO-ruimte. Je kunt hier gewoon naar binnen lopen en dit hoef je vooraf niet te melden 🙂

Mag ik banners, flyers of spandoeken ophangen bij In Het Volkspark?

Promotie is verboden op en rondom het terrein van In Het Volkspark. Hier zal dan ook streng op gecontroleerd worden. Eventuele boetes en/of schoonmaakkosten zullen op de desbetreffende personen en/of organisaties verhaald worden. Wees dus gewaarschuwd!

Voor advertentiemogelijkheden kun je contact opnemen via ons contactformulier.

Zijn er sigaretten verkrijgbaar?

Op het festivalterrein zijn helaas geen sigaretten verkrijgbaar! Ook mag er enkel in de buitenlucht gerookt worden, dus niet in een tent!

Zijn jullie voorbereid op slecht weer?

Het weer in het midden van juli is normaal gesproken natuurlijk heerlijk zomers, maar mocht er een bui vallen dan biedt de grote festivaltent op het terrein je te allen tijde een droog onderkomen en ook hier gaat de show gewoon door! Er zijn natuurlijk ook poncho’s.

Wat als ik medicijnen gebruik en/of een allergie heb?

Medicijnen, eten en vloeistoffen die noodzakelijk zijn in verband met een allergie of ziekte mogen in combinatie met een medicijnpaspoort mee naar binnen. Een medicijnpaspoort is verkrijgbaar bij iedere apotheek. Houd wel rekening met een aanvraagtijd van zo’n drie weken.

Omwonenden

Er is in een vroege fase reeds contact geweest met de direct omwonenden van het Volkspark. Daarnaast zullen we hen op de hoogte houden van de ontwikkelingen indien dat nodig is. Heeft u als direct omwonende een vraag? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Er is geen regeling waarbij er kaarten beschikbaar worden gesteld aan direct omwonenden.

Ik ben iets verloren!

Tijdens en na In Het Volkspark verzamelen wij alle gevonden voorwerpen. Alles wat niet op de dag zelf wordt opgehaald bij de beveiliging bij de hoofdentree, wordt afgegeven bij de gemeente. Alle voorwerpen worden circa 2 werkdagen na het event op de website “Verloren of Gevonden“ gezet.

Je kunt daar zelf ook een melding maken als je iets kwijt bent: zie hun FAQ voor meer informatie.

FAQ

Vervoer

Van A naar Bij ons In Het Volkspark

Heb jij een vraag over vervoer?

Dan kun je het beste even kijken op onze vervoerpagina. Hier staat alles overzichtelijk en duidelijk onder elkaar.

FAQ

Werken & Optreden

Artiesten, vrijwilligers, vacatures…

Kan ik me aanmelden als vrijwilliger?

Dat is helaas niet mogelijk. Wel is het mogelijk om in verenigings- of clubverband te komen werken, zie de vraag hieronder.

Wij zijn een vereniging en/of club, kunnen wij met onze leden werken op In Het Volkspark?

Wil jij met de leden van jouw vereniging en/of club werken op festivals zoals Bevrijdingsdag Enschede, In Het Volkspark en Freshtival Weekend? Lekker feest vieren en tegelijkertijd geld verdienen voor de clubkas?! Dat kan!

Direct aanmelden? Stuur ons een bericht via onze contactpagina of stuur direct een mailtje naar info@absolutelyfresh.nl

Ik ben artiest, zou ik kunnen optreden op In Het Volkspark? Of een demo sturen?

We zijn op dit gebied helaas al voorzien. Dit is dus niet meer mogelijk.

FAQ

Pers

In Het Volkspark; het perfecte plaatje

Ik ben een fotograaf/journalist, hoe kom ik aan een perskaart?

Voor persaanvragen kun je het formulier op deze pagina invullen en opsturen.

FAQ

Omwonenden

van het Volkspark

Krijgen omwonenden van het park vrijkaarten?

Er is in een vroege fase reeds contact geweest met de direct omwonenden van het Volkspark. Daarnaast zullen we hen op de hoogte houden van de ontwikkelingen indien dat nodig is. Heeft u als direct omwonende een vraag? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Er is geen regeling waarbij er kaarten beschikbaar worden gesteld aan direct omwonenden.